12 juni 2013

SPON reis Tsjechiƫ 24-05-2013


Instructies van Frank!

Na een goede nacht(rust) op tijd opgestaan en naar het ontbijten, waar het buitengewoon druk was. Te weinig brood maar voor de rest  was het prima!
Het was ook de dag van het eerste concert, dus was er sprake van een gezonde onrust. Eerst naar Plzen (Pilsen) de stad van de bierbrouwerij waar als begin van het muziekgebeuren een flashmob op het programma stond. Deze was eerder in Woudenberg ingestudeerd op het nummer El Cumbanchero.
Zwaar koper!!
Eerst met alle instrumenten naar het kerkplein gejouwd en daarna opstellen op de afgesproken wijze.
Er zouden opnamen worden gemaakt, niet alleen op straat maar ook vanuit de kerktoren.
De eerste keer was geen onverdeeld succes en dus moest het over worden gedaan. 
De dames Euphonium.

Miriam
Hilma
Ed






Peggy








Bram de dirigent.


Daarna startte een rondrit van het saxofoonkwartet op een boerenkar met twee paarden er voor. Dit kwartet bestaat uit Marijke, Hannie, Marja en Ischa. Een leuk, spontaan ontstaan initiatief. Er waren enige repetities aan vooraf gegaan en nu moesten we aan de bak. Het werd al snel duidelijk dat spelen tijdens het rijden bijna onmogelijk was, alleen al het risico om door een bobbel in de weg je halve  gebit met of zonder mondstuk kwijt te raken. Dus werd er telkens stil gehouden om een nummer te spelen. Ondanks het slechte weer toch spontane reacties onderweg en al met al iets om met voldoening op terug te kijken. 





Synagoge.



Daarna kon men of de bierbrouwerij bezoeken of de stad verkennen. Wij kozen voor het laatste omdat we dachten weinig inspiratie te zullen vinden in alcoholische sferen.
Na de stadswandeling, bezoek aan de synagoge en een lekkere cappuccino terug naar de brouwerij voor het eten en de voorbereidingen voor het concert, dat i.v.m de weersomstandigheden binnen zou plaats vinden.


Zomaar een binnenplaats!
Dan het concert zelf. De vrees voor een slechte akoestiek vanwege het erg lage plafond viel mee.
Er zaten gelukkig meer mensen dan we hadden verwacht. Als we buiten op hadden kunnen treden was het waarschijnlijk drukker geweest. De mensen komen dan op het bier af!!!!
Het eerste deel dat niet goed liep, werd gevolgd door een veel beter tweede deel.
Tulpen uit Amsterdam


De saxofoon sectie!!!!

Na het concert moesten we natuurlijk als sax sectie op de foto!!
Daarna terug naar de olympische omgeving voor een goede en wel verdiende nachtrust.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten