16 juni 2013

SPON reis Tsjechiƫ 27-05-2013

Om zes uur, het moest niet mogen, opstaan. Buiten nog steeds errrrug nat. Gelukkig is het niet zo druk in de ontbijtzaal waar alleen meer slaapdronken `Sponners rond dwalen op zoek naar een stevig ontbijt. Misschien stiekem iets meenemen voor onderweg, wat uitdrukkelijk verboden isen waar indien men wordt betrapt een boete van 10 Euro op staat.
De bagage was al klaar gezet in de lounge van `Olympik", zodat er direkt kon worden gestuwadoord door Jan en zijn kornuiten T&T.
De bus in en karren maar. door een nog steeds natter en natter wordend Praag.
In de bus een verfrissende ochtendstilte, slechts verbroken door een snurk uithaal of enthousiaste geeuw van een van de reisgezellen in mijn directe omgeving. Praag inspireert niet erg en de voortzetting van de zo bruusk onderbroken nachtrust wordt door de meesten geprefereerd.
We laten de Tsjechische hoofdstad achter ons en beginnen de reis door het Boheemse landschap naar de Duitse grens, die niet zo ver weg is. Vervolgens richting Leipzig en dan westwaarts richting Nederland.
Een dag in de bus is goed om een begin te maken met de verwerking van de vele indrukken die er zijn.
Een eerste terugblik op de totaliteit van het evenement, want zo kun je een concertreis toch wel noemen.
Iedereen onderneemt zo'n reis met zijn of haar eigen verwachtingen en of daaraan voldaan is, wordt dan na het verder wakker worden de gespreksstof van de ochtend.
Onderweg moest natuurlijk ook nog het  zo welbekende evaluatieformulier worden ingevuld.
We zouden twee grote stops maken en chauffeur Jan is wel toevertrouwd een strak schema aan te houden.
De reis verliep zeer naar wens en na de dankwoorden door de voorzitter en de dirigent kwam de eerste stop in zicht en in Leusden werd de eerste lichting Sponners gelost en kon ieder zijns weegs gaan, terug naar huis met de eigen gedachten maar in elk geval met de herinnering aan een geslaagd evenement.
Echter niet nadat iedereen op het hart was gedrukt om op zondag 9 juni om 20.00 uur met de vinger aan de computertoetsen te zitten om de aanmelding voor de Italie reis veilig te stellen.
Een helse onderneming voor hen met te dikke vingers.
Arrivederci.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten