4 november 2013

Eerste repetitie van het SPON project orkest 2014

Op 26 oktober is de eerste repetitiedag van het nieuwe project voor 2014.
Aanvankelijk zou het een blokdag worden, met voorspelen van de verschillende secties, maar dat is veranderd in een hele repetitie dag!
Om acht uur staat Peggy al weer klaar met al haar spullen en rijden we samen naar Woudenberg. Deze keer doet Ischa niet mee aan het project!
We zijn heerlijk op tijd, zodat er voldoende tijd is om alles klaar te zetten, de nieuwe opstelling te aanschouwen, een praatje te maken met deze en gene en een kopje koffie te nuttigen.
Om tien uur gaan we van start.
Eerst krijgen we een workshop lichte muziek! In eerste instantie worden we er wat lacherig van, want er worden wat choreografische bewegingen van ons verwacht. Maar al gaande weg gaat het steeds beter. En zeker als we uiteindelijk met z'n allen door de zaal moeten lopen en uitgestelde bewegingen moeten maken.
Tussendoor worden we geroepen om voor te spelen. Dit viel alles mee, zeker voor mij, want als er maar 1 bariton saxofoon is heeft de dirigent niets te kiezen. Dat is anders bij de alten en tenoren. Maar het ging allemaal prima en 's middags waren de stemmen verdeeld!

Na de middag pauze gingen we met het repertoire aan de slag. Mozart, Puccini e.a. en daarna, waar iedereen tegen opzag Extreme Make Over.
Vele loopjes van zestiende noten in een hoog tempo, dachten we!! Maar van de dirigent hoefde het nog niet zo snel, we hebben nog alle tijd. Dus dat viel weer mee.
Om vier uur gingen we dan ook moe maar voldaan weer richting Tilburg.
Het was een fijne dag.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten