15 juni 2013

Jubileumconcert SPON 01-06-2013

Generale repetitie
En toen was daar dan het Jubileumconcert van het SPON orkest.
Ikzelf speelde voor de 4e keer mee!
Om 13.00u. eerst Peggy opgehaald in Riel en toen op naar Nieuwegein. We waren netjes op tijd en hadden zodoende ruim de gelegenheid om de spullen weg te zetten, even koffie te drinken en wat bij te kletsen.
Wat gebeurt daar nou?
Om 15.15u eerst de generale repetitie, waarbij bij diverse stukken nog wat puntjes op de i werden gezet. En...natuurlijk moest er nog geoefend worden voor het optreden met het gezelschap van Eef van Breem.  Regen en onweer mocht het hele orkest nabootsen! Nou, dat konden we wel, alhoewel er wel wat aan de overtuiging gewerkt moest worden.
Er was alles uit de kast gehaald om er een mooi concert van te maken. Bij ieder muziekstuk werden beelden getoond en bij Two Worlds werd zowaar de jungle nagebootst!
Zouden ze nog berichtjes hebben gekregen?

Na de repetitie was er tijd om te eten en daarna snel omkleden want Ischa, Hanny Marja en ik, Het SPON 4 TET, zou acte de presence geven in de foyer.
Natuurlijk erg leuk om mensen te ontvangen bij binnenkomst met de muziek van een saxofoon kwartet.
In eerste instantie moesten we elkaar nog wat opzoeken, maar gaandeweg liep het steeds beter en met een voldaan gevoel gingen we tegen achten het podium op voor het concert.

Deze keer geen lady speaker maar een man speaker, die alles op een leuke manier wist uit te leggen en ons aankondigde.
Het eerste deel van het programma kwam wat aarzelend over en Bram moest ons dan ook in de pauze even hartig toespreken. En maar goed dat hij dat gedaan heeft, want het 2e deel van het programma was beduidend beter.
Het dak eraf!!!! Het gezelschap van Eef van Breem was een mooie aanvulling op ons programma en achteraf hoorde ik ook dat de regenbui met onweer heel goed was over gekomen.
Natuurlijk nog dankwoorden en felicitaties en bloemen na het hele programma en daarna als toegift "Tulpen uit Amsterdam".
Daarna terug naar de kleedkamer, omkleden, spullen in pakken en terug naar de foyer. Even bijkomen en afscheid nemen van alle mensen uit het orkest!. Het is altijd weer een vreemde gewaarwording als je dan beseft dat het ineens is afgelopen en er geen Spon repetities meer zijn!!
Dus.....maar weer aanmelden voor het volgende project en hopen dat ik mee mag. Naar Italie!!!!!!!
Saxofoon ladies!

1 opmerking:

  1. Dank en complimenten voor het optreden van het SPON saxofoonkwartet tijdens het Saxevent op 2 november 2013 in Deventer. Wij zaten in het publiek en hebben genoten van jullie spel.

    BeantwoordenVerwijderen