15 juni 2013

SPON reis Tsjechiƫ 26-05-2013



Voor deze dag was alles een half uur vroeger gepland dan in onze reisgids was aangegeven!
Dus zo gezegd zo gedaan en na de gebruikelijke bagageinspanning op weg naar het huis van Dvorak. En dat alles door een mistroostig, regenachtig , Moravisch landschap , waarbij we onderweg wel weer de prachtige koolzaadvelden mochten aanschouwen.
Na een dik uur rijden door dezelfde regen uitstappen en door nog steeds dezelfde regen over het landelijke paadje naar de villa waar Dvorak een deel van zijn leven woonde en werkte. Ook hier alles vercommercialiseerd, maar wel instructief. De man was kennelijk in goede doen of had vrienden / bewonderaars met die status.
Dvorak


Huis van Dvorak















De rondleiding duurde ong. een uur en toen maakten we  nog een voettocht naar een volstrekt oninteressante vijver,.
Terug in de bus kregen we een lekkere lunch en snel op weg naar het kasteel waar het Concert plaats zou vinden.


Kasteel Dobris
De spiegelzaal
Een werkelijk grootse entourage voor een muziekgezelschap. Met enige verbeelding zat je in stemmige kleding in een heuse spiegelzaal te spelen met  publiek op gouden stoeltjes en een ambiance die aan de cultuurprijs Habsburgse  tijd deed denken.


Een goed concert met gelukkig voor het orkest wat meer publiek dan bij eerdere concerten op deze toer . Daarna lekker eten en terug naar Praag waar we wel of niet meteen gingen slapen want de volgende morgen was het reveille vastgesteld op 06.00 uur.
Spreekt voor zich!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten